Пукачка игра од трето лице

Од Википедија — слободната енциклопедија

Пукачка игра од трето лице (англиски: Third-person shooter (TPS)), пукач од трето лице или шутер од трето лице е жанр на акциони видеоигри во кој управуваниот лик се гледа на екранот, а играњето воглавно се состои од пукање.