Просторна функција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Просторната функција се состои во совладување на географската оддалеченост меѓу местото на производството и потрошувачката. Совладувањето на оддалеченоста се остварува во прв ред физички, а во втор ред комерцијално.