Променлива маглина

Од Википедија — слободната енциклопедија
NGC 2261 — класичен пример за променлива маглина.

Променлива маглинаотсјајна маглина која ја менува својата сјајност поради промените во нејзината ѕвезда.

Познати променливи маглини[уреди | уреди извор]