Прехранбена индустрија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Индустрија за месо Неопланта

Прехранбена индустрија е гранка на индустријата која се занимава со производство и преработка на прехранбени производи.

Гранки[уреди | уреди извор]

Прехранбената индустрија опфаќа неколку гранки кој се занимаваат со различни делатности:

Надворешни врски[уреди | уреди извор]