Прекинат однос

Од Википедија — слободната енциклопедија

Бременоста се спречува така што, машкиот партнер го прекинува половиот однос и ејакулира надвор од вагината. Нема споредни ефекти и не чини ништо, но не заштитува од СПБ и ХИВ и не е така сигурна метода.