Пред полноќ

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

Пред полноќ (англиски: Before Midnight) е американски филм од 2013 година, во режија на Ричард Линклејтер. Главните улоги ги толкуваат: Итан Хоук и Џули Делпи.

Содржина[edit | edit source]

Двајца родители, Џеси (го игра Хоук) и Селин (ја игра Делпи) живеат во Париз, каде ги одгледуваат своите ќерки-близначки. Истовремено, тие одат на одмор во Грција на покана на еден писател, пријател на Џеси. По завршувањето на одморот, Џеси треба да го испрати својот син од претходниот брак, Хенк, назад во САД, каде што живее детето, така што започнува да го преиспитува својот живот, загрозувајќи ја врската со Селин.[1]

Наводи[edit | edit source]

  1. „Пред полноќ“, Антена, број 882, 22.5.2015, стр. 21.