Предлошка:Userboxtop

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Предлошка за подредување на кориснички кутии.

Користење[уреди извор]

{{userboxtop
| align = 
| left =
| backgroundcolor = 
| bordercolor = 
| extra-css =
| textcolor = 
| toptext = 
}}

[кориснички кутии]

{{userboxbottom}}

Сите параметри се по избор.

Уредување[уреди извор]

Следуваат објаснувања за параметрите.

Валидни вредности
align (подредување) left (за лево) или right (за десно, по стандард)
left (лева маргина) Било која вредност за левата маргина. По стандард е 1.
backgroundcolor (позадинска боја) Било која веб боја (име или #XXXXXX hex формат). Стандардна е #FFFFFF.
bordercolor (боја на рамка) Било која веб боја (име или #XXXXXX hex формат). Стандардна е #99B3FF.
extra-css Ви дозволува да додадете дополнителни CSS (Cascading Style Sheets) информации за стилот.
textcolor (боја на текстот) Било која веб боја (име или #XXXXXX hex формат). Стандардна е #000000.
toptext Го менува стандардниот текст на врвот Кориснички кутии. Може да има вики-врски.

Можете да внесете хоризонтална линија - одделувач користејќи {{userboxbreak}}. Видете ја taa предлошка за повеќе детали.


Поврзано[уреди извор]