Предлошка:Userbox-2

Од Википедија — слободната енциклопедија
id1 info id2
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Компактна[уреди извор]

{{Userbox-2
 |side-box 1 color
 |main box color
 |ID/icon 1
 |message
 |ID/icon 2
 |border color (по стандард исто како side-box 1)
 |side-box 2 color (по стандард исто како side-box 1)
}}

Продолжена[уреди извор]

{{Userbox-2
 |float  = 
 |border-c = боја на рамка
 |border-s = широчина на рамка

 |id1   = side-box 1 содржина
 |id1-c  = side-box 1 боја
 |id1-s  = side-box 1 големина на фонт
 |id1-fc  = side-box 1 боја на фонт
 |id1-op  = side-box 1 CSS каратеристики

 |info   = main box содржина
 |info-c  = main box боја
 |info-s  = main box големина на фонт
 |info-fc = main box боја на фонт
 |info-lh = main box line height
 |info-p  = main box padding
 |info-op = main box CSS каратеристики

 |id2   = side-box 2 содржина
 |id2-c  = side-box 2 боја
 |id2-s  = side-box 2 големина на фонт
 |id2-fc  = side-box 2 боја на фонт
 |id2-op  = side-box 2 CSS каратеристики
}}
 • Ако border-c не е определено, id1-c ќе биде користено
 • Сите параметри се опционални

Поврзано[уреди извор]