Предлошка:UF-hcal

Од Википедија — слободната енциклопедија

HTML-ознаките што ги создава оваа предлошка имаат и микроформат hCalendar, што му овозможува на сметачот да ги расчленува податоците за настанот, или по автоматски пат за каталогијација на статијата ширум Википедија, или пак рачно, преку корисничка алатка во прелистувачот, за (на пр.) да го додаде насловот во програм за календар или дневник. Повеќе информации за употребаа на микроформати на Википедија, погледајте го проектот за микроформати.

Датумите/годините се појавуваат само ако користите {{Start date}} и {{End date}} (првото користете го за наведување на една година/датум но не користете ги воопшто настанот се случил пред 1583 г).

URL-адресите ќе себидат вклучени само ако користите {{URL}}.

hCalendar користи HTML-класи, меѓу кои:

  • attendee
  • contact
  • description
  • dtend
  • dtstart
  • location
  • organiser
  • summary
  • url
  • vevent

Не ги преименувајте или отстранувајте класиве; не менувајте ги вгнездените елементи што ги користат.