Прејди на содржината

Предлошка:Starbox orbit

Од Википедија — слободната енциклопедија
Пред да направите какви било измени во оваа предлошка, најпрвин продискутирате ги вашите намери на разговорната страница на ВикиПроект Астрономски објекти. Благодариме.
Орбита
Главна{{{primary}}}
Придружник{{{name}}}
Период (P){{{period_unitless}}}
Голема полуоска (a){{{axis}}}"
Занесеност (e){{{eccentricity}}}
Наклон (i){{{inclination}}}°
Должина (Ω){{{node}}}°
Перицентарска епоха (T){{{periastron}}}
Аргумент на перицентарот (ω)
(споредна)
{{{periarg}}}°
Аргумент на перицентарот (ω)
(главна)
{{{periarg_primary}}}°
Полузамав (K1)
(главна)
{{{k1}}} км/с
Полузамав (K2)
(споредна)
{{{k2}}} км/с