Предлошка:Spectral lines of the elements

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Спектрални линии на хемиските елементи
Елемент Z Симбол Спектрални линии
водород 1 H Hydrogen spectrum visible.png
хелиум 2 He Helium spectrum visible.png
литиум 3 Li Lithium spectrum visible.png
берилиум 4 Be Beryllium spectrum visible.png
бор 5 B Boron spectrum visible.png
јаглерод 6 C Carbon spectrum visible.png
азот 7 N Nitrogen spectrum visible.png
кислород 8 O Oxygen spectrum visible.png
флуор 9 F Fluorine spectrum visible.png
neon 10 Ne Neon spectrum visible.png
натриум 11 Na Sodium spectrum visible.png
магнезиум 12 Mg Magnesium spectrum visible.png
алуминиум 13 Al Aluminium spectrum visible.png
силициум 14 Si Silicon spectrum visible.png
фосфор 15 P Phosphorus spectrum visible.png
сулфур 16 S Sulfur spectrum visible.png
хлор 17 Cl Chlorine spectrum visible.png
аргон 18 Ar Argon spectrum visible.png
калиум 19 K Potassium spectrum visible.png
калциум 20 Ca Calcium spectrum visible.png
скандиум 21 Sc Scandium spectrum visible.png
титаниум 22 Ti Titanium spectrum visible.png
ванадиум 23 V Vanadium spectrum visible.png
хром 24 Cr Chromium spectrum visible.png
манган 25 Mn Manganese spectrum visible.png
железо 26 Fe Iron spectrum visible.png
кобалт 27 Co Cobalt spectrum visible.png
никел 28 Ni Nickel spectrum visible.png
бакар 29 Cu Copper spectrum visible.png
цинк 30 Zn Zinc spectrum visible.png
галиум 31 Ga Gallium spectrum visible.png
германиум 32 Ge Germanium spectrum visible.png
арсен 33 As Arsenic spectrum visible.png
селен 34 Se Selenium spectrum visible.png
бром 35 Br Bromine spectrum visible.png
криптон 36 Kr Krypton spectrum visible.png
рубидиум 37 Rb Rubidium spectrum visible.png
стронциум 38 Sr Strontium spectrum visible.png
итриум 39 Y Yttrium spectrum visible.png
циркониум 40 Zr Zirconium spectrum visible.png
ниобиум 41 Nb Niobium spectrum visible.png
молибден 42 Mo Molybdenum spectrum visible.png
технициум 43 Tc Technetium spectrum visible.png
рутениум 44 Ru Ruthenium spectrum visible.png
родиум 45 Rh Rhodium spectrum visible.png
паладиум 46 Pd Palladium spectrum visible.png
сребро 47 Ag Silver spectrum visible.png
кадмиум 48 Cd Cadmium spectrum visible.png
индиум 49 In Indium spectrum visible.png
калај 50 Sn Tin spectrum visible.png
антимон 51 Sb Antimony spectrum visible.png
телур 52 Te Tellurium spectrum visible.png
јод 53 I Iodine spectrum visible.png
ксенон 54 Xe Xenon spectrum visible.png
цезиум 55 Cs Caesium spectrum visible.png
бариум 56 Ba Barium spectrum visible.png
лантан 57 La Lanthanum spectrum visible.png
цериум 58 Ce Cerium spectrum visible.png
празеодиум 59 Pr Praseodymium spectrum visible.png
неодиум 60 Nd Neodymium spectrum visible.png
прометиум 61 Pm Promethium spectrum visible.png
самариум 62 Sm Samarium spectrum visible.png
европиум 63 Eu Europium spectrum visible.png
гадолиниум 64 Gd Gadolinium spectrum visible.png
тербиум 65 Tb Terbium spectrum visible.png
диспрозиум 66 Dy Dysprosium spectrum visible.png
холмиум 67 Ho Holmium spectrum visible.png
ербиум 68 Er Erbium spectrum visible.png
тулиум 69 Tm Thulium spectrum visible.png
итербиум 70 Yb Ytterbium spectrum visible.png
лутециум 71 Lu Lutetium spectrum visible.png
хафниум 72 Hf Hafnium spectrum visible.png
тантал 73 Ta Tantalum spectrum visible.png
волфрам 74 W Tungsten spectrum visible.png
рениум 75 Re Rhenium spectrum visible.png
осмиум 76 Os Osmium spectrum visible.png
иридиум 77 Ir Iridium spectrum visible.png
платина 78 Pt Platinum spectrum visible.png
злато 79 Au Gold spectrum visible.png
жива 80 Hg Податотека:Mercury spectrum visible.png
талиум 81 Tl Thallium spectrum visible.png
олово 82 Pb Lead spectrum visible.png
бизмут 83 Bi Bismuth spectrum visible.png
полониум 84 Po Polonium spectrum visible.png
radon 86 Rn Radon spectrum visible.png
радиум 88 Ra Radium spectrum visible.png
актиниум 89 Ac Actinium spectrum visible.png
ториум 90 Th Thorium spectrum visible.png
протактиниум 91 Pa Protactinium spectrum visible.png
ураниум 92 U Uranium spectrum visible.png
нептуниум 93 Np Neptunium spectrum visible.png
плутониум 94 Pu Plutonium spectrum visible.png
амерциум 95 Am Americium spectrum visible.png
кириум 96 Cm Curium spectrum visible.png
берклиум 97 Bk Berkelium spectrum visible.png
калифорниум 98 Cf Californium spectrum visible.png
ајнштајниум 99 Es Einsteinium spectrum visible.png
Икона за документација Документација за предлошка[создај]