Предлошка:SIMBAD link

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа предлошка се користи за вклучување врска до базата на астрономски податоци SIMBAD. Се повикува со {{SIMBAD link|id=id|label=ознака}}, каде id е ознака која се користи за SIMBAD URL а label е ознака која треба да се појави на страницата.

Примери:

  • {{SIMBAD link|id=LHS+245|label=LHS 245}} дава LHS 245.

Оваа предлошка исто така може да се користи и без наведување на параметрите, само доколку како прв се претпостави дека е параметарот id а втор параметарот label.

  • {{SIMBAD link|HD+69830|HD 69830}} дава HD 69830.