Прејди на содржината

Предлошка:OEIS

Од Википедија — слободната енциклопедија


Оваа предлошка, главно предвидена за математички статии, овозможува начин за додавање на врски кон „Енциклопедија на целобројни низи“ од Нил Слоун(англ. On-Line Encyclopedia of Integer Sequences) (OEIS). Ако статијата има повеќе од еден OEIS цитат, размислете за употреба на {{OEIS2C}} за вториот и подоцнежните цитати. OEIS е на ИнтерВики мапата, па така може да се направи врска со помош на, на пример [[OEIS:A000110|A000110]] што дава A000110 без знак за надворешна врска.

Пример: {{OEIS|id=A000110}} дава (низа A000110 во OEIS).