Предлошка:Mbox templates see also

Од Википедија — слободната енциклопедија

Семејството на Модул:Message box има седум предлошки за напоменувачи:

  • {{Ambox}} — за статии.
  • {{Cmbox}} — за категории.
  • {{Imbox}} — за податотеки.
  • {{Tmbox}} — за разговори.
  • {{Fmbox}} — за заглавија и подножја.
  • {{Ombox}} — за други видови страници.
  • {{Mbox}} — за употреба во различни именски простори и во склад со тоа си го прилагодуваат изгледот.

Сродни метапредлошки:

  • {{Asbox}} — за никулци.
  • {{Dmbox}} — за појаснувања.
  • {{Ivmbox}} — прост напоменувач по целата ширина со позадина во боја на слонова коска наменет да даде рамка за важни пораки/напомени и известувања.
Икона за документација Документација за предлошка[создај]