Предлошка:Infobox province or territory of Canada

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{Name}}}
{{{AlternateName}}}
[[File:{{{Flag}}}|125px|border|Знаме на {{{Name}}}]] [[File:{{{CoatOfArms}}}|85px|Грб на {{{Name}}}]]
[[Знаме на {{{Name}}}|Знаме]] [[Грб на {{{Name}}}|Грб]]
Гесло: {{{Motto}}}
[[File:{{{Map}}}|Карта на Канада со {{{Name}}}|250px]]
Главен град {{{Capital}}}
Најголем град {{{LargestCity}}}
Најголема област {{{LargestMetro}}}
Службени јазици {{{OfficialLang}}}
Демоним {{{Demonym}}}
Влада
[[{{{ViceroyType}}} на {{{Name}}}|{{{ViceroyType}}}]] {{{Viceroy}}}
[[Премиер на {{{Name}}}|Премиер]] {{{Premier}}} ({{{PremierParty}}})
Федерални претставници во канадското собрание
Претставнички дом {{{HouseSeats}}}
Senate seats {{{SenateSeats}}}
Конфедерација {{{AdmittanceDate}}} ({{{AdmittanceOrder}}})
Површина  Рангирана {{{AreaRank}}}
Вкупно {{{TotalArea_km2}}}
Територија {{{LandArea_km2}}}
Вода (%) {{{WaterArea_km2}}}
Население  Рангирана {{{PopulationRank}}}
Вкупно ({{{PopulationYear}}}) {{{Population}}}
Густина на население [convert: invalid number]
БОП  Рангирана {{{GDP_rank}}}
Вкупно ({{{GDP_year}}}) {{{GDP_total}}}
по глава на жител {{{GDP_per_capita}}} ({{{GDP_per_capita_rank}}})
Кратенки
Пошта {{{PostalAbbreviation}}}
ISO 3166-2 {{{ISOCode}}}
Часовен појас {{{TimeZone}}}
Поштенски код {{{PostalCodePrefix}}}
Цвеќе {{{Flower}}}
Дрво {{{Tree}}}
Птица {{{Bird}}}
Мрежно место {{{Website}}}
Ранговите ги вклучуваат сите покраини и територии на Канада