Предлошка:Infobox aqueduct

Координати: Координати: Географската ширина не може да се обработи као бројот:{{{lat}}}
Од Википедија — слободната енциклопедија
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.

{{{aqueduct_name}}}
[[Image:{{{image}}}|{{{image_size}}}px|{{{aqueduct_name}}}]]
{{{caption}}}
Официјално име {{{official_name}}}
Започнат {{{starts}}}
Завршен {{{ends}}}
Одржуван од {{{maint}}}
Должина {{{length}}}
Височина {{{height}}}
Ширина на канал {{{width}}}
Пречник {{{diameter}}}
Прва должина {{{first_length}}}
Прв пречник {{{first_diameter}}}
Втора должина {{{second_length}}}
Втор пречник {{{second_diameter}}}
Трета должина {{{third_length}}}
Трет пречник {{{third_diameter}}}
Капацитет {{{capacity}}}
Почеток на изградба {{{began}}}
Дата на отворање {{{open}}}
Дата на затворање {{{closed}}}
Географски податоци
{{{map_cue}}}
{{{map_text}}}
[[Image:{{{map_image}}}|{{{map_width}}}| ]]
Координати {{{coordinates}}}
Координати Координати: Географската ширина не може да се обработи као бројот:{{{lat}}}
{{#coordinates:}}: неважечка гео. ширина
{{{extra}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Забелешка: Поради практични причини, параметрите на предлошката се само на англиски јазик.
{{Infobox aqueduct
| aqueduct_name  = 
| image      = 
| caption     = 
| official_name  = 
| starts     = 
| ends      = 
| maint      = 
| length     = 
| height     = 
| width      = 
| diameter    = 
| first_length  = 
| first_diameter = 
| second_length  = 
| second_diameter = 
| third_length  = 
| third_diameter = 
| capacity    = 
| began      = 
| open      = 
| closed     = 
| map_cue     = 
| map_image    = 
| map_text    = 
| map_width    = 
| coordinates   = 
| lat       = 
| long      = 
| extra      = 
}}