Прејди на содржината

Предлошка:Infobox Space mission

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{mission_name}}}
Амблем на мисијата
[[Image:{{{insignia}}}|{{{insignia_size}}}]]
Статистики за мисијата{{{stats_ref}}}
Назив на мисијата: {{{mission_name}}}
Назив на леталото:{{{spacecraft_name}}}
Shuttle:[[Space Shuttle {{{shuttle}}}|{{{shuttle}}}]]
Команден модул:{{{command_module}}}
Сервисен модул:{{{service_module}}}
Месечев модул:{{{lunar_module}}}
Ракети:{{{booster}}}
Call sign:{{{sign}}}
Број на членови во екипажот:{{{crew_members}}}
Космодром:{{{launch_pad}}}
Лансирање: {{{launch}}}
Begin spacewalk:{{{begin_spacewalk}}}
End spacewalk:{{{end_spacewalk}}}
Слетување на месечината:{{{lunar_landing}}}
Lunar EVA length:{{{lunar_eva_length}}}
Време поминато на површината на месечината:{{{lunar_surface_time}}}
Lunar Roving Vehicle:{{{lrv}}}
CMP EVA Duration:{{{cmp_eva}}}
Маса на земени примероци од Месечината:{{{lunar_sample_mass}}}
Приземјување: {{{landing}}}
Времетраење: {{{duration}}}
Број на месечеви обиколки:{{{lunar_orbits}}}
Време во месечевата орбита:{{{time_lunar_orbits}}}
Број на орбитирања:{{{orbits}}}
Апогеј:{{{apogee}}}
Перигеј:{{{perigee}}}
Аполуна:{{{apolune}}}
Период:{{{period}}}
Orbit altitude:{{{altitude}}}
Орбитална инклинација:{{{inclination}}}
Distance traveled:{{{distance}}}
Маса:{{{mass}}}
Фотографија на екипажот
[[Image:{{{crew_photo}}}|200px|{{{crew_caption}}}]]
{{{crew_caption}}}
Навигација
Претходна мисијаСледна мисија
{{{previous}}}{{{next}}}

Предлошка:Infobox Space mission/doc