Предлошка:Инфокутија Галаксија/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Инфокутија за статии за галаксии.

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Галаксија
| name        = 
| image       = 
| caption      = 
| credit       = 
| epoch       = 
| pronounce     = 
| constellation name = 
| ra         = {{RA|00|00|00}}
| dec        = {{DEC|±00|00|00}}
| z         = 
| h_radial_v     = 
| gal_v       = 
| dist_ly      = 
| group_cluster   = 
| type        = 
| mass        = <!-- Во сончеви маси -->
| stars       = 
| appmag_v      = 
| size_v       = 
| notes       = 
| names       = 
| references     = 
}}

Белешки:

 • Параметарот за црвено поместување (z) може да ја наведува радијалната брзина на галаксијата во км/с, или во бездимензионалната величина z. Километрите во секунда се користат кога z има многу мала вредност (на пр. помала од 0,1).
 • Полето dist_ly може да ја наведува оддалеченоста истовремено во светлосни години и во парсеци, користејќи ја предлошката {{Convert}}. На пример:
    {{convert|2810|+/-|90|ксг|кпс|abbr=on|lk=on}}
  дава: 2,810 ± 90 ксг[convert: unknown unit]