Предлошка:Infobox Galaxy

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
{{{name}}}
[[File:{{{image}}}|frameless]]
{{{caption}}}
Податоци од набљудување (епоха {{{epoch}}})
Изговор{{{pronounce}}}
Соѕвездие{{{constellation name}}}
Ректасцензија{{{ra}}}
Деклинација{{{dec}}}
Црв. помест.{{{z}}}
Хелио радијална брзина{{{h_radial_v}}}
Галактоцентрична брзина{{{gal_v}}}
Сопст. растој.{{{dist_pc}}}
Оддалеченост{{{dist_ly}}}
Група или јато{{{group_cluster}}}
Привидна величина (V){{{appmag_v}}}
Привидна величина (B){{{appmag_b}}}
Апсолутна величина (V){{{absmag_v}}}
Апсолутна величина (B){{{absmag_b}}}
Површинска сјајност (особеност){{{sbrightness_specify}}}
Особености
Тип{{{type}}}
Маса{{{mass}}} M
Однос маса/светлина{{{mass_light_ratio}}} M/L
Број на ѕвезди{{{stars}}}
Големина{{{size}}}
Привидна големина (V){{{size_v}}}
Полусветлосен полупречник (физички){{{half_light_radius_pc}}}
Полусветлосен полупречник (привиден){{{half_light_radius_arcminsec}}}
H I-размерна големина (физички){{{h1_scale_length_pc}}}
H I-размерна големина (привиден){{{h1_scale_length_arcminsec}}}
Рендгенски полупречник (физички){{{xray_radius_pc}}}
Рендгенски полупречник (привиден){{{xray_radius_arcminsec}}}
Забележливи особености{{{notes}}}
Други ознаки
{{{names}}}
Наводи: {{{references}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Инфокутија за статии за галаксии.

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Галаксија
| name        = 
| image       = 
| caption      = 
| credit       = 
| epoch       = 
| pronounce     = 
| constellation name = 
| ra         = {{RA|00|00|00}}
| dec        = {{DEC|±00|00|00}}
| z         = 
| h_radial_v     = 
| gal_v       = 
| dist_ly      = 
| group_cluster   = 
| type        = 
| mass        = <!-- Во сончеви маси -->
| stars       = 
| appmag_v      = 
| size_v       = 
| notes       = 
| names       = 
| references     = 
}}

Белешки:

 • Параметарот за црвено поместување (z) може да ја наведува радијалната брзина на галаксијата во км/с, или во бездимензионалната величина z. Километрите во секунда се користат кога z има многу мала вредност (на пр. помала од 0,1).
 • Полето dist_ly може да ја наведува оддалеченоста истовремено во светлосни години и во парсеци, користејќи ја предлошката {{Convert}}. На пример:
    {{convert|2810|+/-|90|ксг|кпс|abbr=on|lk=on}}
  дава: 2,810 ± 90 ксг[convert: unknown unit]