Прејди на содржината

Предлошка:Infobox Eurovision

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{name}}}
Image:[[]]
Издание {{{edition}}}
Датум {{{date}}}
Полуфинале 1 {{{semi1}}}
Полуфинале 2 {{{semi2}}}
Финале {{{final}}}
Домаќин {{{host}}}
Локација {{{venue}}}
Презентери {{{presenters}}}
Супервизор {{{exsupervisor}}}
Режисер {{{director}}}
Радиоифузер {{{emiter}}}
Победничка песна {{{winner}}}
Танчери на победникот {{{windance}}}
Гласачки систем {{{vote}}}
Број на земји {{{entries}}}
Земји кои прв пат настапуваат {{{debut}}}
Земји кои се вратиле {{{return}}}
Земји кои се откажале {{{withdraw}}}
Нула бодови {{{null}}}
Настап во интермецо {{{interval}}}
Настап кој го отвора натпреварот {{{opening}}}
Икона за документација Документација за предлошка[создај]