Предлошка:ISO 639 name conversion template doc

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка

Употреба

Оваа предлошка е дел од збирот кој доделува кодови по ISO 639-1, ISO 639-2 и ISO 639-3 за имињата на јазиците. Може да вклучи статии во категоријата Категорија:Статии со текст на (''име на јазик''), ако е создадена користејќи го кодот „(ISO-код)“.

Поврзано