Предлошка:IPA chart/table vowels with audio

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Предни Речиси​предни Средни Речиси​задни Задни
Затворени
Blank vowel trapezoid.svg
i
y
ɨ
ʉ
ɯ
u
ɪ
ʏ
ɪ̈
ʊ̈
ʊ
e
ø
ɘ
ɵ
ɤ
o
ø̞
ə
ɤ̞
ɛ
œ
ɜ
ɞ
ʌ
ɔ
æ
ɐ
a
ɶ
ä
ɑ
ɒ
Речиси затворени
Полузатворени
Средни
Полуотворени
Речиси отворени
Отворени
Икона за документација Документација за предлошка[создај]