Предлошка:IPA chart/table non-pulmonic consonants with audio

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Чкрапави
ʘ
ǀ
ǃ
ǂ
ǁ
Уфрлени
ɓ
ɗ
ʄ
ɠ
ʛ
Исфрлени
ʈʼ
θʼ
ɬʼ
ʃʼ
χʼ
tsʼ
tɬʼ
cʎ̝̥ʼ
tʃʼ
ʈʂʼ
kxʼ
kʟ̝̊ʼ