Предлошка:Hs

Од Википедија — слободната енциклопедија

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка дозволува да се внесува параметри за средување во табели.

Код[уреди извор]

<span style="display:none" class="sortkey">{{{1}}}</span>

Употреба[уреди извор]

{{Hs|sort term}}
Внесување во оваа предлошка со соодветен вид на терминот пред ќелијата на податоци.

Пример[уреди извор]

{| class="wikitable sortable" border="1"
|-
!C1
|-
|{{Hs|1999-12-15}}15 декември 1999
|-
|{{Hs|1997-04-21}}21 април 1997
|-
|{{Hs|1998-04-21}}21 април 1998
|}
дава:
C1
15 декември 1999
21 април 1997
21 април 1998

Поврзано[уреди извор]