Предлошка:EOL

Од Википедија — слободната енциклопедија

„{{{name}}}“Енциклопедија на живиот свет

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Додава врска за таксонот кој го обработува статијата (во Надворешни врски) кон „Енциклопедија на живиот свет“ (EOL) на македонски.

Употреба[уреди извор]

Предлошката има само еден параметар — назнака на таксонот според EOL. Самата предлошка го презема името на таксонот и неговото научно име во заграда, прикажувајќи ги во врската.

Пример
* {{EOL|44522}}
(каде 44522 во случајот е назнаката за габер).