Предлошка:Cyclingteamlist

Од Википедија — слободната енциклопедија

Екипи учеснички

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Cyclingteamlist}} е предлошка за правење список на велосипедскки екипи. Екипите можат да бидат додадени со кратенка од три букви на екипата (погледнете Предлошка:Ct), до најмногу 25 екипи.

{{Cyclingteamlist|LAM|MTN|SKY|LAM|MTN|SKY|LAM|MTN|SKY|LAM|MTN|SKY|LAM|MTN|SKY}} дава:

Екипи учеснички

Параметри[уреди извор]

  • title (наслов) = Го менува името на табелата. Стандардниот наслов за табелата гласи Екипи кои учествуваат.
  • year (година) = Ја додава годината за екипите (мора да биде направено само еднаш), работи на истиот начин како во предлошката ct.
  • team1 (екипа1) = Ја додава екипата која нема предлошка ct. Може да се направи внатрешна врска.
  • team2, team3 etc. (екипа2, екипа 3, итн.) = Додава повеќе екипи без предлошка ct (до 25 екипи).
  • width (ширина) = Ширина на табелата во % или px. По основно е: 100%.
  • colwidth (ширина на колоните) = Ширина на колоните. По основно е: 20em.

Пример[уреди извор]

{{Cyclingteamlist|title=Друг наслов|year=2013|LAM|MTN|SKY|LAM|MTN|SKY|LAM|MTN|SKY|LAM|team1=[[Име на екипа без код]]|team2=Име на екипа без код и внатрешна врска}} дава:

Друг наслов