Предлошка:Coor dm/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија


Намена[уреди извор]

Оваа предлошка прави врска до листа на страници за карти, врз основа на географки координати и други параметри, и ги прикажува координатите во стандардизиран облик.

Предлошката е за географски координати за географска ширина и должина на Земјата, изразени во степени, минути и секунди. Видете WikiProject Geographical coordinates ((англиски)) за повеќе информации.

Користење[уреди извор]

{{coor dms|DD|MM|N/S|DD|MM|E/W|}}