Предлошка:Coor dm

Од Википедија — слободната енциклопедија

{{{1}}}°{{{2}}}′{{{3}}}, {{{4}}}°{{{5}}}′{{{6}}}

Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:Coor dm/doc [уреди]

Намена[уреди извор]

Оваа предлошка прави врска до листа на страници за карти, врз основа на географки координати и други параметри, и ги прикажува координатите во стандардизиран облик.

Предлошката е за географски координати за географска ширина и должина на Земјата, изразени во степени, минути и секунди. Видете WikiProject Geographical coordinates ((англиски)) за повеќе информации.

Користење[уреди извор]

{{coor dms|DD|MM|N/S|DD|MM|E/W|}}