Предлошка:Cite GHG

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е предлошка за соодветните наводи на верзијата на Вики-извори Гесениј' еврејска граматика.

Форматирањето на параграфските броеви и обидите за подпараграфските букви да наликуваат на форматирањето од испечатените книги (надзапис, италик, шериф).

Да се сврзе со
... Запиши го овој код...
... Се добива
Кон главната страница {{Cite GHG}} Wikisource-logo.svg Gesenius' Hebrew Grammar
§1 {{Cite GHG|1}} Wikisource-logo.svg Gesenius' Hebrew Grammar, §1
§2b {{Cite GHG|2|b}} Wikisource-logo.svg Gesenius' Hebrew Grammar, §2b
§84ac {{Cite GHG|84|c|a}} Wikisource-logo.svg Gesenius' Hebrew Grammar, §84ac
§84bd without the Wikisource logo {{Cite GHG|84|d|b|nologo=1}} Gesenius' Hebrew Grammar, §84bd
all of §84a {{Cite GHG|84||a}} Wikisource-logo.svg Gesenius' Hebrew Grammar, §84a
§10c without the words "Gesenius' Hebrew Grammar" {{Cite GHG|10|c|notitle=1}} §10c

Поврзано: