Прејди на содржината

Предлошка:Чиле-никулец

Од Википедија — слободната енциклопедија

[[Категорија:]]

Template documentation
Чинослед на никулците

За предлошкава

Оваа предлошка служи за препознавање на никулци на тематика Чиле. Користи {{asbox}}, кој е метапредлошка предвидена да ја олесни постапката на создавање и одржување на предлошки за никулци.

Употреба

Со внесување на {{Чиле-никулец}} се создава пораката прикажана на почетокот, а потоа статијата ја става во категоријава:

Општи информации

Ова е предлошка за никулци. Следи кратко објаснување за овие предлошки. За подробности, консултирајте ја страницата Википедија:Никулец.

Што е никулец?[уреди извор]

Никулец е статија која содржи само неколку реченици, што е премалку текст за да може енциклопедиски да се покрие една тема.

Како се препознаваат никулците?[уреди извор]

  • Доколку можете, обидете се да ја пронајдете најсоодветната предлошка за дадениот никулец.
  • Може да се користат две или повеќе предлошки за никулци, ако е потребно.
  • Ставајте ја предлошката за никулецот на самиот крај на статијата, по делот „Надворешни врски“, по сите прегледнички кутии, и по категориите. Како и секогаш, предлошката се постава со тоа што името му се става во двојни кадрави загради, на пр. {{никулец}}.

Повеќе информации[уреди извор]

Повеќе информации ќе најдете на страницата „Википедија:Никулец“.

[[Категорија:]]