Шаблон:Упатство/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

За да вклучите кратенка (или кратенки), напишете ја како параметар {{Упатство|ВП:КРАТЕНКА}}

За да ја подредите страницата за помош, додајте го параметрот {{Упатство|Подредување=<знаци за подредување>}}.

Може да се дадат најмногу пет кратенки, со или без подредување:

{{Упатство|ВП:КРАТЕНКА|ВП:КРАТЕНКА2|ВП:КРАТЕНКА3|ВП:КРАТЕНКА4|ВП:КРАТЕНКА5|Подредување=<знаци за подредување>}}.

За слични насловни шаблони за Википедија, видете Категорија:Предлошки за Википедија