Прејди на содржината

Предлошка:Упатство

Од Википедија — слободната енциклопедија
Оваа страница е упатство што објаснува како нешто се прави на македонската Википедија.
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

За да вклучите кратенка (или кратенки), напишете ја како параметар {{Упатство|ВП:КРАТЕНКА}}

За да ја подредите страницата за помош, додајте го параметрот {{Упатство|Подредување=<знаци за подредување>}}.

Може да се дадат најмногу пет кратенки, со или без подредување:

{{Упатство|ВП:КРАТЕНКА|ВП:КРАТЕНКА2|ВП:КРАТЕНКА3|ВП:КРАТЕНКА4|ВП:КРАТЕНКА5|Подредување=<знаци за подредување>}}.

За слични насловни предлошки за Википедија, видете Категорија:Предлошки за Википедија