Прејди на содржината

Предлошка:Температура

Од Википедија — слободната енциклопедија
Формули за претворање на Температура
од Температура во Температура
Целзиус [°C] = [K] − 273,15 [K] = [°C] + 273,15
Фаренхајт [°F] = [K] × 95 − 459,67 [K] = ([°F] + 459,67) × 59
Ранкин [°R] = [K] × 95 [K] = [°R] × 59