Предлошка:Taxobox colour

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Животни | Animalia rgb(211,211,164)
Archaeplastida rgb(144,238,144) (palegreen2)
Fungi rgb(173,216,230) (lightblue)
Chromalveolata rgb(173,238,63)
Rhizaria rgb(225,204,252)
Excavata rgb(240,230,140) (khaki)
Amoebozoa rgb(255,200,160)
Bacteria rgb(211,211,211) (lightgray)
Archaea rgb(236,210,210)
Viruses rgb(238,130,238) (violet)
incertae sedis rgb(250,240,230) (linen)
Colours not produced by this template:
Ichnotaxa rgb(221, 165, 127)
Ootaxa rgb(255,192,203) (pink)

Намена[уреди извор]

Оваа предлошка служи за давање на соодветна боја на таксономски кутии, според наведеното во упатството.

Треба да се наведе царство (regnum), со внатрешна врска. Вирусите немаат царство, па затоа може да се наведе вирусна група.

Одржување[уреди извор]

Содржината на предлошкава мора да одговара на содржината во Предлошка:is reg.