Предлошка:Сложена предлошка

Од Википедија — слободната енциклопедија
Оваа предлошка содржи сложени примероци на предложна синтакса.
Ве молиме не ја менувајте синтаксата доколку не сте сосем запознаени со нејзиниот распоред и расчленувачките функции и сте подготвени да ги поправите или вратите сите пореметувања ако се појават неочекувани резултати.
Сите испробувања со измени врешете ги било во предложниот песочник или во вашиот кориснички простор пред да менувате било што тука.

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Всушност, синтаксава на оваа предлошка е релативно проста, но предлошките кои се поврзуваат со погорната порака би требало да се сложени, т.е. сплеткани, користејќи не толку очигледни техники, езотерична синтакса, комбинирајќи различни техники, користен како параметар за други предлошки, изграден да функционира за разни повикувачки случаи, итн. Погорната предлошка додава предлошки кон Категорија:Сложени предлошки.