Прејди на содржината

Предлошка:Сзб-заменлива праведна употреба-белешка

Од Википедија — слободната енциклопедија

Заменлива праведна употреба на Слика:{{{1}}}[уреди извор]

Заменлива праведна употреба
Заменлива праведна употреба

Благодарам за подигнувањето на [[:Слика:{{{1}}}]]. Забележав дека описот на описната страница на податотеката вели дека медијата е употребена под тврдење за праведна употреба, но нејзината употреба во статиите на Википедија илустрира објект за кој може разумно да се пронајде или создаде слободно лиценцирана алтернативна податотека која ги пружи истите информации. Ако верувате дека оваа медија не е заменлива, Ве молиме:

  1. Отидете на [[:Податотека:{{{1}}}|описната страница на податотеката]], уредете и додадете {{сзб-заменлива праведна употреба оспорено}}, без да ја отстранувате првобитната ознака.
  2. На [[Разговор за податотека:{{{1}}}|страницата за разговор на сликата]] напишете ја причината поради која мислите дека оваа слика воопшто не е заменлива.

Алтернативно, можете исто така да ја замените оваа неслободна медија преку пронаоѓање на слободно лиценцирана медија на истата тема.

Ако имате подигнато други неслободни податотеки, Ве молиме размислете за проверка — дали овие податотеки ги исполнуваат нашите критериуми за неслободна содржина. Можете да пронајдете листа на сите податотеки кои сте ги подигнале преку кликање на оваа врска. Имајте во предвид дека и доколку ги проследите чекорите 1 и 2 погоре, можно е оваа податотека да биде избришана 7 дена по ова известување. Ако имате какви било прашања, Ве молиме поставете ги на Википедија:Прашања за авторски права. Благодарам.