Предлошка:Роден на и возраст

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Македонски формат на датумот[уреди извор]

За македонски формат на датумот, користете ја предлошката со додатен параметар „|df=yes“. Предлошката по основно прикажува прво месец, па ден. За ова да го промените, на стандардниот внос (код) додадете му го тој параметар. Така,

{{Роден на и возраст| 1993 | 2 | 24 }} дава февруари 24 1993 (1993-02-24) (30 г.) — странски формат

но обликот

{{Роден на и возраст| 1993 | 2 | 24 | df=yes }} дава 24 февруари 1993 (1993-02-24) (30 г.)македонски формат