Предлошка:Расклоп на списоци

Од Википедија — слободната енциклопедија
 • Предлошкава содржи расклопни списоци со {{расклопен список}}. По основно, сите списоци се склопени.
  За списокот да се прикаже расклопен (отворен), применете го {{Име на предлошката |expanded=all}}
  (или, ако е овозможено, {{Име на предлошката |all}}, т.е. без „expanded=“).
  За да се прикажува расклопен даден список, а другите да останат затворени,
  use {{Име на предлошката |expanded=име на списокот}} (или, ако е овозможено, {{Име на предлошката |име на списокот}} )
  каде име на списокот е едно од следниве:
  {{{listnames}}}
  (изоставете ги наводниците).
  [ На пример, {{Име на предлошката |expanded={{{example}}}}}
    (или, ако е овозможено, {{Име на предлошката |{{{example}}}}} ). ]
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Расклоп на списоци
 |listnames = 
 |example =
}}

Поврзано[уреди извор]