Предлошка:Подредување

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

[[{{{1}}}]]

Padlock.svg

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите

  1. пренасочување Предлошка:Пвп на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба

{{Подредување |Подредување |Излегува }}

На пример, во подредлива табела како оваа

{|class="wikitable sortable"
|-
! Наслов
|-
| ПР1
|-
| ПР2
|-
| ПР3
|-
| ПР9
|-
| ПР10
|-
| ПР11
|-
| ПР12
|}
што дава →
Наслов
ПР1
ПР2
ПР3
ПР9
ПР10
ПР11
ПР12

Редот на подредување ќе биде ПР1, ПР10, ПР11, ПР12, ПР2, ПР3, ПР9

Ако користите {{Подредување}}, тогаш ќе можете да видите како се подредуваат соодветно, а без притоа да се измени изгледот.

{|class="wikitable sortable"
|-
! Наслов
|-
| {{Подредување|ПР01|ПР1}}
|-
| {{Подредување|ПР02|ПР2}}
|-
| {{Подредување|ПР03|ПР3}}
|-
| {{Подредување|ПР09|ПР9}}
|-
| {{Подредување|ПР10|ПР10}}
|-
| {{Подредување|ПР11|ПР11}}
|-
| {{Подредување|ПР12|ПР12}}
|}
што дава →
Наслов
ПР1
ПР2
ПР3
ПР9
ПР10
ПР11
ПР12

Поврзано

{{dts}}