Прејди на содржината

Предлошка:Палеоген

Од Википедија — слободната енциклопедија
Систем Оддел Степен Старост (мг)
неоген миоцен аквитан помладо
палеоген олигоцен хат 23,0 27,8
рупел 27,8 33,9
еоцен пријабон 33,9 37,8
бартон 37,8 41,2
лутет 41,2 47,8
ипрес 47,8 56,0
палеоцен танет 56,0 59,2
зеланд 59,2 61,6
дан 61,6 66,0
креда горна креда мастрихт постаро
Поделба на палеогенот согласно МКС, 2017 г.[1]

Поврзано[уреди извор]

Наводи[уреди извор]

  1. „ICS - Chart/Time Scale“. stratigraphy.org.