Предлошка:ПИЕ

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

{{{1}}}

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Предлошка за означување на низи од текст на праиндоевропски јазик (крат. ПИЕ).

Кај прајазиците произлезени од праиндоевропскиот, користете {{lang}} со еден од следниве јазични кодови:

 • ine индоевропски (други)
 • bat балтички
 • cu старословенски
 • sla словенски
 • non нордиски
 • ang староанглиски
 • got готски
 • xvn вандалски
 • goh стар горногермански
 • frk старофранкиски
 • gem германски
 • sa санскрит
 • inc индоариски
 • peo староперсиски
 • xme медиски

 • xbc бактриски
 • xsc скитски
 • ira ирански
 • xum умбриски
 • xve венетски
 • xfa фалиски
 • fro старофранцуски
 • roa романски
 • xlp лепонтски
 • xpi пиктски
 • xce келтоиберски
 • xcg цизалпски галски
 • xtg прекуалпски галски
 • xga галатски

 • sga староирски
 • cel келтски
 • xcl класичен ерменски
 • hit хетитски
 • xlu клинест лувиски
 • xlc ликиски
 • xld лидиски
 • grc старогрчки
 • gmy микенски
 • xmk македонски
 • xpg фригиски
 • xdc дакиски
 • xto тохарски А
 • txb тохарски Б

ISO_639:x

Поврзано[уреди извор]