Предлошка:Основни Планкови единици

Од Википедија — слободната енциклопедија
Име
Димензија Израз Вредност[1] (SI единици)
Планкова должина должина (L) 1,616 255(18) × 10−35 m[2]
Планкова маса маса (M) 2,176 434(24) × 10−8 kg[3]
Планково време време (T) 5,391 247(60) × 10−44 s[4]
Планков полнеж електричен полнеж (Q) 1,875 546 037 78(14) × 10−18 C[5][6][7]
Планкова температура температура (Θ) 1,416 784(16) × 1032 K[8]

Поврзано[уреди извор]

Наводи[уреди извор]