Предлошка:Нема координати

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Овој шаблон се користи за означување на статиите без податоци за нивната географска местоположба (координати) кои лесно може да бидат доадени, во {{coord}}.

Начин на користење[уреди извор]

{{Coord missing|име на земја}}

Параметри[уреди извор]

countryname:
треба да биде некое име на земја кое се користи во подкатегориите на Категорија:Статии за кои недостасуваат геокоординати по земја, или помало подрачје, како што се држави или покраини, таму каде под-подкатегории постојат или веројатно ќе постојат. Каде што не може да се идентификува за која земја станува збор, може да се стави име на континент, кое се користи во подкатегориите на Категорија:Статии за кои недостасуваат геокоординати по континет.
Скриени категории. За да се видат скриените категории, потребно е да се активираат (секој корсиник поединечно) во Специјални:Нагодувања. во "Друго", има опција "Прикажи скриени категории".

Бришење на шаблон[уреди извор]

Шаблонот треба да биде избришан кога ќе се додадат координатите во статијата.

Ботовите вообичаено го бришат овој шаблон од статиите во кои го има шаблонот {{coor URL}}. Тука, tools:~para/cgi-bin/coordmissing+coorurl, види список на овие статии.

Видете исто така[уреди извор]

Додавање на координати[уреди извор]

Предлошка:Coord how-to


commons:Template:Location possible