Предлошка:Небелодробни согласки со аудио

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Табела на небелодробни согласки по МФА
Чкрапави
ʘ
ǀ
ǃ
ǂ
ǁ
Уфрлени
ɓ
ɗ
ʄ
ɠ
ʛ
Исфрлени
ʈʼ
θʼ
ɬʼ
ʃʼ
χʼ
tsʼ
tɬʼ
cʎ̝̥ʼ
tʃʼ
ʈʂʼ
kxʼ
kʟ̝̊ʼ
Онаму кајшто симболите се спарени, лев—десен престравува звучна—безвучна согласка

Помош за МФА • легенда • Loudspeaker.svg помош со снимки • табела • основна табела • погл.