Прејди на содржината

Предлошка:Напредок

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Синтакса[уреди извор]

{{Напредок|percent}}

отсто е број од 0 до 100, без знак %.

{{Напредок|парам1|парам2}}

Го пресметува напредокот како функција на парам1/парам2

{{Напредок|парам1|парам2|task=парам3}}

Го пресметува напредокот како функција на парам1/парам2 и прикажува натпис за задачата.

Примери[уреди извор]

1 параметар (постоток)[уреди извор]

{{Напредок|0}} :

{{Напредок|0.5}} :

{{Напредок|1}} :

{{Напредок|36.7}} :

{{Напредок|100}} :

2 параметра[уреди извор]

{{Напредок|0|250}} :

{{Напредок|100|250}} :

{{Напредок|200|300}} :

{{Напредок|300|300}} :

3 параметра[уреди извор]

{{Напредок|0|250|task=Подредување на статии}} :

{{Напредок|100|250|task=Подредување на статии}} :