Предлошка:Наведена енциклопедија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Сите полиња мора да бидат напишани со мали букви. Прекопирајте ја празната верзија за да ја употребите во предлошки.

Полна верзија Најчести полиња
{{наведена енциклопедија
 | last = 
 | first = 
 | authorlink = 
 | coauthors = 
 | editor = 
 | encyclopedia =
 | title = 
 | url = 
 | accessdate = 
 | accessyear = 
 | accessmonth = 
 | edition = 
 | date = 
 | year = 
 | month = 
 | publisher = 
 | volume =
 | location = 
 | id = 
 | doi =
 | pages = 
}}
{{наведена енциклопедија
 | year = 
 | title = 
 | encyclopedia =
 | publisher = 
 | location = 
 | id = 
}}

Белешка[уреди извор]

Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.