Предлошка:Меѓупростори

Од Википедија — слободната енциклопедија

 

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Предлошка наменета за добивање на единечни и повеќекратни беспреломни простори („ “). Користи {{јамка15}}.

Синтакса
{{меѓупростори|N}}
каде незадолжителниот параметар N е саканиот број на последователни беспреломни простори (бројчено, во опсег од 1 до 15).
{{меѓупростори}}
дава единечен беспреломен простор. Можете да се послужите и со {{nbsp}} (што пренасочува кон оваа предлошка) како кратенка за единечен беспреломен простор.

Поврзано[уреди извор]

  • {{фатирање}} — поставање на меѓупростори во px, em или ex