Прејди на содржината

Предлошка:МИФЦ

Од Википедија — слободната енциклопедија

МИФЦ на МИФЦ.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка создава врски кон соодветен македонски филм на страницата Македонскиот информациски филмски центар.

Инструкции

[уреди извор]
  1. Одете на Google (не на maccinema.com!) и побарајте го насловот на филмот што го барате со кирилична поддршка. На пример Пред дождот. Ќе ги добиете следните резулати.
  2. Стиснете на врската обележана со Македонски Информациски Филмски Центар. Ќе бидете префрлени на на соодветниот филм на страницата на maccinema.com - во овој случај Пред дождот.
  3. URL-то на страната би требало да изгледа вака http://www.maccinema.com/filmovi_detali.asp?IDMAKFILM=##, каде "##" означува број.
Забелешка: URL-то може да го има и овој изглед: http://www.maccinema.com/filmovi_detali.asp?IDSORABOTNIK=80&IDMAKFILM=##; и во овој случај ## означува број.
4. Копирајте го САМО тој број (во случајот на Пред дождот, бројот е 79, зашто URL-то изгледа вака:
http://www.maccinema.com/filmovi_detali.asp?IDMAKFILM=79.)
5. Кај надворешни врски на соодветниот филм напишете го следново:
{{МИФЦ|##|наслов}}; "##" е бројот што сте го копирале, а "наслов" името на филмот.
Во случајот со Пред дождот форматирањето изгледа вака {{МИФЦ|79|Пред дождот}}, а резултатот:
Пред дождот на МИФЦ.


Поврзано

[уреди извор]
  • {{МИФЦ личност}} — предлошка слична на оваа, со таа разлика што создава врска до филмски режисер или автор
  • {{Текст од МИФЦ}} — предлошка за статии што користат текст од страницата на МИФЦ