Предлошка:Лични податоци

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Padlock.svg

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите

 1. пренасочување Предлошка:Пвп на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.
Padlock.svg

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Опис

Оваа предлошка за метаподатоци овозможува автоматско собирање и каталогизирање на податоци за извесна личност. Треба да се става само во биографски статии. Не смее да се додава во небиографски статии, дури и кога статијата разработува настани поврзани со еден едиствен човек. Видете Википедија:Лични податоци за подробна документација.

Употреба

<!-- Метаподатоци: видете [[Википедија:Лични податоци]] -->
{{Лични податоци
|NAME       = 
|ALTERNATIVE NAMES = 
|SHORT DESCRIPTION = 
|DATE OF BIRTH   = 
|PLACE OF BIRTH  = 
|DATE OF DEATH   = 
|PLACE OF DEATH  = 
}}


Пример

<!-- Метаподатоци: видете [[Википедија:Лични податоци]] -->
{{Лични податоци
|NAME       = Магелан, Фернандо
|ALTERNATIVE NAMES = Магаљаес, Фернан де (португалски); Магаљанес, Хернандо де (шпански)
|SHORT DESCRIPTION = Морепловец
|DATE OF BIRTH   = пролет 1480
|PLACE OF BIRTH  = [[Саброза]], [[Португалија]]
|DATE OF DEATH   = 27 април, 1521
|PLACE OF DEATH  = остров [[Мактан]], [[Себу]], [[Филипини]]
}}