Предлошка:Координати-наслов dm/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Edit-paste.svg
Ова е страницата за предложна документација за {{Координати-наслов dm}}.
Не е наменета да се гледа непосредно. Доколку користи променливи, некои врски може да се прикажуваат како прекинати. Не ги променувајте овие променливи со кодови на имиња на страници или URL.


Оваа предлошка ги поставува координатите во десниот-горен агол на статијата, веднаш под хоризонталната линија што се наоѓа под насловот на статијата.

Користење[уреди извор]

Предлошкава треба да се поставува на дното на страницата, пред категориите и меѓујазичните врски, за другите уредници секогаш да можат да го најдат.

Ископирајте го овој празен пример:

{{Координати-наслов dm|сте|мин|NS|сте|мин|EW|друго}}

Заменете ги првите полиња означени со сте и мин со вредностите за степени и минути за северната/јужната географка ширина, а вторите заменете ги со вредностите за источната/западната географска должина. NS треба да се замени со N за север или S за југ, а EW со E за исток или W за запад. Полето друго е изборно и може да се замени со параметари за type:, region: или scale: препознатливи за опслужувачот (како што се type:city и type:landmark). Видете Parameters ((англиски)) за целосен список.

Други слични предлошки[уреди извор]